A weboldal készítés rejtett buktatói

Írta: Pinezits Csaba Létrehozás dátuma: 2017.02.22 - 16:34 Olvasási idő: 4 perc

Azt tapasztaltam, hogy ha valaki az interneten szeretne boldogulni, az online marketing minden területén meg kell fizetnie a tanulópénzt. Ez pedig gyakran brutális is lehet, ahogy az én esetemben is történt, amikor az első weboldalamat készíttettem:

Amikor az ember megálmodik egy online üzletet, legtöbbször úgy gondolja, hogy az első lépés, a weboldal készítés. Így tettem én is. Bár olyan céget választottam, amelyik megbízhatónak és profinak látszott, az eredmény katasztrófa lett. Sajnos több évig tartó kálváriám vette kezdetét, ahol nemcsak milliós károkat kellett elszenvednem, hanem többször az infarktus határára kerültem.

 

De kezdjük az elején…

Jó néhány évvel ezelőtt (2009 januárjában) a Győr-Moson-Sopron megyei Iparkamara egy ún. Online Marketing Akadémiát szervezett, amelyen én is részt vettem. A rendezvénye egyik előadója egy szimpatikus fiatalember volt, aki hihetetlen profizmussal beszél az internet végtelen lehetőségeiről. Az ő cégének adtam megbízást weboldal készítésre.

Minden adott volt, hogy megbízzam bennük: A fiatalember külföldi képzettsége, a szakmai háttér, referenciák, a kamara ajánlása – mégis csúnyán ráfaragtam.

Miután egyeztettünk arról, hogy mire volna szükségem, tett egy ajánlatot. Néhány látványos funkcióval megtoldva a weboldalam ára 564 000 Ft volt. Bár ez elég magas ár egy honlapért, de úgy gondoltam, hogy az általa hozzátett speciális funkciók hamar behozzák az árukat.

Így hát elfogadtam az ajánlatukat. Sőt, tőlük rendeltem meg a domaint és a tárhelyet is. Mint kiderült, ez is rossz döntés volt. (Erről itt olvashatsz: Domain)

Néhány hét alatt elkészül a weboldalam. Látványos, könnyen kezelhető, igényes dizájnnal. De, mint kiderült, ez még csak az alap volt. Még rengeteg apró feladatot kellet az oldalon elvégezni. Ekkor jött a nagy felismerés:

Nincs jogosultságom a saját weboldalamhoz. Pontosabban nem kaptam admin jogot a saját weboldalamhoz. Ez pedig nagyon sokba került nekem.

Ugyanis bármilyen apró dolgot szerettem volna az oldalon elvégezni, kitenni egy bannert, vagy beilleszteni egy űrlapot, mindig a programozó céghez kellett fordulnom. Akik el is végezték ezeket a kis munkákat, de brutálisan magas áron. Több tízezer forintos óradíjat számláztak minden apró feladatért. Amikor pedig felháborodtam a pofátlanul magas díjon, és nem akartam fizetni, egyszerűen lekapcsolták a weboldalamat. Így bárki, aki rákattintott a honlapom linkjére, csak annyit láthatott:

„Az oldal nem elérhető”

Azután egyre jöttek a problémák…

Igyekeztem minél többet megtudni a keresőoptimalizálásról (erről itt olvashatsz többet: SEO) Megkerestem szakembert, aki megvizsgálta az oldalamat és közölte velem a lesújtó hírt:

A weboldal olyan régi Joomla sablont használ, amit már nem használnak, ezért nem fejleszthető. Azon kívül, az egész rendszer hibás, ezért nem lehet keresőoptimalizálni. (Pl. minden oldal title tagja egyforma) Sajnos az egyedi programozás miatt pedig, egyetlen másik programozó sem tudja nekem átalakítani a weboldalam.

Végem volt.

De nem volt más megoldás, a honlap a kukába került. Találtam egy másik weboldal készítéssel foglalkozó szakembert, aki töredék áron elkészítette a következő honlapomat.

Tanulópénz:

Mire kiderült, hogy ez a weboldal sosem fog megfelelően működni, addigra már közel másfél millió forintomba került. Ennyit facsartak ki belőlem lépésről-lépésre. Nem beszélve az idegbajról, a kiszolgáltatottság és a megaláztatások miatti infarktus közeli állapotokról.

Tanulság:

Csak megbízható, kipróbált szakemberrel dolgoztatok. Előre megtervezem a folyamatokat, így pontosan tudom mire lesz szükségem, és azt is, hogy mennyibe fog kerülni.

Szeretnél egy olyan weboldalt a vállalkozásodhoz, ami megtöbbszörözheti az online bevételedet és ami minimális emberi beavatkozással hozza a vásárlókat a hét minden napján?

A jó hír az, hogy ehhez nem kell marketing szakértővé válnod! Ha érdekel az az egyszerű módszer, amivel ezeket elérheted, kattints a gombra!

Érdekel a módszer!

 

Érdekel, hogy néhány egyszerű trükk hogyan tudja megnövelni a vásárlóid számát a weboldaladon? Ha igen, akkor az INGYENES Weboldal Tuning videóim neked valók! Kattints a linkre, és nézd meg őket!

Megnézem a videókat!

Véleményed fontos számomra. Kérlek, oszd meg velünk itt!

Gyakorlati segítség online sikerekhez

Neked nincs szükséged az online marketing szakértőinek összes tudására. Az sem kell, hogy bármelyik szakterület szakértője legyél. Csak az a fontos, hogyan tudsz leggyorsabban pénzt keresni az internetes üzleteddel. Hogyan tudod a legnagyobb eredményt elérni, a leggyorsabban és a legegyszerűbb módon. Ebben tudok segíteni Neked.

Üdvözlettel,
Pinezits Csaba