SEO – az ingyen jövő látogatók ígérete

Írta: Pinezits Csaba Létrehozás dátuma: 2017.02.22 - 18:36 Olvasási idő: 6 perc

A SEO, vagy keresőoptimalizálás az online marketing egyik legfelkapottabb területe. Óriási dolgot ígér, mégpedig azt, hogy ennek segítségével, folyamatosan nagy számú érdeklődő fog érkezni a weboldalunkra, INGYEN. Így aztán nem csoda, hogy sokan lecsapnak a remeknek tűnő ajánlatra, és fizetnek, mint a katonatiszt. Sajnos, mire megismertem a rideg valóságot ezen a területen, többször is meg kellett fizetnem a tanulópénzt.

 

De mi a frász az a SEO?

A keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization, azaz SEO) abban segít, hogy a weblapunk az internetes keresőkben minél előbbre jelenjen meg a természetes találatok között. Ez pedig azért jó, mert minél előkelőbb helyen jelenik meg az oldalunk linkje, annál többen kattintanak rá. Vagyis így az interneten keresők közül, ingyen látogatókhoz juthatunk, vagy inkább juthatnánk. Ez pedig rendkívül fontos dolog annak, aki nem tud milliókat fordítani internetes hirdetésekre.

Előre bocsájtom, hogy ebben a témában is nem szakértőként, hanem felhasználóként osztom meg a véleményem és a tapasztalataim.

A SEO ugyanis technikai „sport”. Kell hozzá rengeteg munka, türelem, kitartás, és némi technikai érzék is. Én pedig, akit még egy tévé távirányító is megríkat, ezzel nem nagyon rendelkezem. De azért próbálkoztam…

Először megvásároltam különböző keresőoptimalizási tananyagokat. Több tízezer forintot költöttem ezekre, de nem nagyon volt hasznom rajtuk. Nekem úgy tűnt, mintha kínaiul írták volna őket.

 

Ha profi SEO szakembert bízunk meg

 

Miután rájöttem, hogy én a keresőoptimalizálást képtelen leszek megfelelően megtanulni, kerestem egy profi szakembert. Megnéztem, hogy a Google keresőjében a legnehezebb kulcsszavakra milyen weboldalak jönnek fel elsőként. Megnéztem, hogy ki a SEO szakembere ezeknek az oldalaknak, és felkerestem őt. Miután sikeresen meggyőzött arról, hogy mekkora ÁSZ ő, rákukkantott a feladatra.

Megnézte az akkori weboldalamat, és azonnal legyalázta. Elmondta, hogy mennyi minden rossz benne, és azt is, hogy nem lehet javítani. De ő majd csinál másikat, amelyik „keresőoptimalizált weboldal” lesz és dőlni fognak hozzám a látogatók.

Magamban hálát rebegtem, hogy ilyen könnyen megtaláltam a megoldást, és boldogan adtam át az első százezer forintot a „megmentőm” kezébe. Azonban a megmentésem, valahogy nem akart összejönni.

Ugyanis az általa készített weboldal nem működött. Ez valahol természetes is, mert a pasi valójában nem programozó volt. De remekül el tudta adni magát. Így aztán néhány hónapig hajlandó volt elfogadni tőlem a havi százezer forintokat. Egy idő után azonban nem vette fel többé a telefont nekem. Mivel pedig még a címét sem tudtam, mert mindig nyilvános helyen találkoztunk, ott maradtam egy másik, nem működő weboldallal és újabb néhány százezres mínusszal.

Azóta sokféle dologgal próbálkoztam. Többször részt vettem keresőoptimalizáló tréningen. Az esélyek növelése érdekében magammal vittem a webmesteremet. Biztos voltam benne, hogy ketten majd csak-csak képesek leszünk SEO szempontból helyrehozni az oldalam.

Sajnos ez sem jött be. A tanfolyamon lényegében ugyanazokat mondták el, amit az eddigi oktatóanyagokban olvashattam. Vagyis sok apró sziszifuszi munkával talán elérhetsz valamit. Így aztán a tréning után is ugyanúgy vakartuk a fejünket, csak egy újabb százezerrel könnyebben.

Időközben azt is megtanultam, hogy a SEO nem egyből hozza meg az eredményét. Hónapok, de inkább évek kellenek, mire a rengeteg munka meghozza az eredményét. Azután pedig jön egy algoritmus váltás, és minden összedőlhet, amit addig felépítettünk.

 

SEO szakember helyett, megfelelő tartalom

 

A megoldás teljesen más helyről jött. A következő időszakban olyan tartalomstratégiát alakítottunk ki, amely meghozta az eredményt. A WordPress egy ingyenes bővítményét felhasználva, egyre több ingyenes látogatóhoz jutottam a keresőkből. A legmegdöbbentőbb eredmény az volt, amikor az egyik weboldalamon található hirdetésemet több mint 220 000 ember látta anélkül, hogy egy fillért is költöttem volna hirdetésre. (Sajnos ezért kidobott a tárhely szolgáltatóm, mert nagyon leterheltem a rendszerüket. De az egy másik történet)

Ma már szinte egyáltalán nem költök keresőoptimalizásra. A weboldalaim teljesítik a Google elvárásait technikai szinten és tartalmilag is. Így szinte mindegyik honlapom a keresési listák élén található, számtalan ingyenes látogatóhoz juttatva ezzel.

Tanulság:

 

  1. Szerintem a SEO csak azoknak való, akik szeretnek nap-mint nap lélekölő technikai dolgokkal szöszmötölni
  2. Egy új weboldal számára ez nem megoldás, mert hosszú idő után hoz látogatókat, ha hoz egyáltalán
  3. Ha a fizetett hirdetésekkel hozott látogatók nem vásárolnak az oldaladon, akkor az ingyenesek sem fognak.

 

Tanulópénz:

Néhány tízezer forintot költöttem el SEO tananyagokra. A keresőoptimalizáló tanfolyam kb 140 000Ft-ba került kettőnknek, ezt én fizettem. A SEO gurunak fizettem kb. 400 000 Ft-ot. Vagyis nagyjából hatszázezer forintomba és öt évembe került, mire rájöttem a megoldásra.

Szeretnél egy olyan weboldalt a vállalkozásodhoz, ami megtöbbszörözheti az online bevételedet és ami minimális emberi beavatkozással hozza a vásárlókat a hét minden napján?

A jó hír az, hogy ehhez nem kell marketing szakértővé válnod! Ha érdekel az az egyszerű módszer, amivel ezeket elérheted, kattints a gombra!

Érdekel a módszer!

 

Érdekel, hogy néhány egyszerű trükk hogyan tudja megnövelni a vásárlóid számát a weboldaladon? Ha igen, akkor az INGYENES Weboldal Tuning videóim neked valók! Kattints a linkre, és nézd meg őket!

Megnézem a videókat!

Véleményed fontos számomra. Kérlek, oszd meg velünk itt!

Gyakorlati segítség online sikerekhez

Neked nincs szükséged az online marketing szakértőinek összes tudására. Az sem kell, hogy bármelyik szakterület szakértője legyél. Csak az a fontos, hogyan tudsz leggyorsabban pénzt keresni az internetes üzleteddel. Hogyan tudod a legnagyobb eredményt elérni, a leggyorsabban és a legegyszerűbb módon. Ebben tudok segíteni Neked.

Üdvözlettel,
Pinezits Csaba