Marketing szövegírás – ha oktatóanyagból tanulnál

Írta: Pinezits Csaba Létrehozás dátuma: 2017.02.22 - 17:26 Olvasási idő: 4 perc

Ha hatékonyan akarsz  értékesíteni, akkor hatásos marketing szövegeket kell írnod a weboldaladra. Ha pedig szeretnél megtanulni hatásos marketingszövegeket írni, akkor természetesen ennek is megvan az ára. Sok remek szövegíró kínál szövegírás témában oktatóanyagot az interneten. De a tapasztalataim szerint, a szokásos tanulópénzt és rengeteg bosszúságot is rá kell számolni az oktatóanyagok költségére. Én legalábbis így jártam a hazai marketing szövegírás egyik nagyágyújával:

 

Mennyire fontos a marketing szövegírás?

A hatásos szövegírás, talán a legfontosabb tulajdonság, amire egy online üzletnek szüksége van. Szinte alig van olyan megoldás, amivel hasonló mértékű eredmény-növekedést lehet elérni. Rendkívül fontos az, hogyan kommunikálunk a weboldalunkra érkező emberekkel. Számomra az egyik legfontosabb megtapasztalásom ez volt:

Amikor a weboldalamon az általam régebben megírt szöveget átírtam egy megadott sablon alapján, az oldal konverziója 54-szeresére növekedett anélkül, hogy az ajánlaton bármit változtattam volna.

Érted ezt? 54-szer akkora eredményt hozott, az addigi eredményekhez képest.

 

A megoldás: Marketing szövegírás oktatóanyag

 

Nyomban megrendeltem hát a zseniális szövegírótól a legújabb tananyagát, hogy tovább csiszoljam a szövegírói képességemet. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy egy elővásárlási akcióban rendeltem meg a könyvet. Fontos lett volna, hogy a következő kampányomhoz már felhasználhassam az anyagot, a könyv azonban nem érkezett meg. A következő hetekben sem.

Miután kifogytam a türelemből, többször írtam a szövegírás jeles bajnokának.

 

A válasz sokat elárult a szerzője gondolkodásáról és értékrendjéről:

 

Kedves Csaba, Be kell vallanom: tévedtem.

Tudom én, hogyan kell kezelni a vevői panaszt. Egy időben úgy is kezeltem, ahogy a nagykönyvben meg van írva. De a könyvek nem szólnak arról, hogy az ilyen panaszok mögött legtöbbször olyan pszichológiai tényezők állnak, amik egy-egy személyre általában jellemzők.

Én szentül hiszem, és ezt is vallom, hogy a vevő csak vevő,és nincs mindig igaza!!! Ez egy üzlet, és mint ilyen, egy csereügylet, amiben két fél van. Mindenki ad valamit. Az, hogy a vevő pénzt ad, csak egy dolog. De ettől még nem ő az úr. Főként, hogy a pénzéért kapott érték messze nagyobb, mint amit ő kiad – az én esetemben.

De Önnel kapcsolatban tévedtem. Ön valóban nem a rossz vevők közé tartozik, és korrekt ember.

Így elnézést kérek, hogy ilyen kioktató voltam.

 

A várva várt szövegírást oktató könyv végül néhány hét késéssel megérkezett.

Azt, hogy miért nem tudtam használni a benne foglaltakat, egy másik bejegyzésben mondom el.

 

Tanulópénz:

Talán 3-4000 Ft. Ehhez jön hozzá a több hetes idegőrlő várakozás és a lekezelő hangnem miatti dühöngés. Tehát, ez mindenképp egy olcsó tanulság volt.

 

Tanulság:

Ezek után nem szívesen veszek előrendelési kampányban semmit. Ugyanis, egyáltalán nincs garancia arra, hogy az adott termék valóban megérkezik hozzám. Sokat tanultam abból is, ahogy OJ. a vevőkről gondolkozik. A következő években számtalan hasonlóan cinikus marketing szakértővel találkoztam akik közül sokan ugyanúgy megfizettették velem a tanulópénzt.

Szeretnél egy olyan weboldalt a vállalkozásodhoz, ami megtöbbszörözheti az online bevételedet és ami minimális emberi beavatkozással hozza a vásárlókat a hét minden napján?

A jó hír az, hogy ehhez nem kell marketing szakértővé válnod! Ha érdekel az az egyszerű módszer, amivel ezeket elérheted, kattints a gombra!

Érdekel a módszer!

 

Érdekel, hogy néhány egyszerű trükk hogyan tudja megnövelni a vásárlóid számát a weboldaladon? Ha igen, akkor az INGYENES Weboldal Tuning videóim neked valók! Kattints a linkre, és nézd meg őket!

Megnézem a videókat!

Véleményed fontos számomra. Kérlek, oszd meg velünk itt!

Gyakorlati segítség online sikerekhez

Neked nincs szükséged az online marketing szakértőinek összes tudására. Az sem kell, hogy bármelyik szakterület szakértője legyél. Csak az a fontos, hogyan tudsz leggyorsabban pénzt keresni az internetes üzleteddel. Hogyan tudod a legnagyobb eredményt elérni, a leggyorsabban és a legegyszerűbb módon. Ebben tudok segíteni Neked.

Üdvözlettel,
Pinezits Csaba