Facebook marketing – nem várt eredménnyel

Írta: Pinezits Csaba Létrehozás dátuma: 2017.05.7 - 17:32 Olvasási idő: 5 perc

Azt ma már mindenki tudja, hogy a Facebook nélkül, szinte elképzelhetetlen a sikeres online üzlet. De vajon mi a jó megoldás a facebook marketingre? Kinek kell kezelnie a facebook oldalunkat és a hirdetéseinket? A válasz sajnos meglehetősen sok pénzembe került. Ezért gondoltam, hogy megosztom ezt a tapasztalatomat is. 

A weboldalunkkal egyidőben, mi is elindítottuk a céges Facebook oldalunkat. Már kezdetben komoly sikert értünk el, hiszen néhány hónap alatt sikerült 6-7000 követőt összegyűjtenünk.  Miután paramétereztük a facebook posztok és hirdetések linkjeit, azt is pontosan láttam, hogy a vásárlások nagy része is innen érkezik. Néhány hónap után már a facebook marketing egy komoly, folyamatos bevételt biztosított a számunkra. Ekkor jött egy zseniálisnak tűnő ötlet: Ha én a szerény tudásommal is ekkora bevételt produkáltam, akkor egy profi szakember ennek a többszörösét is képes lenne kitermelni.

 

De kire bízzuk a facebook marketinget?

 

Mivel folyamatosan igyekszem képezni magam, rendszeresen olvasom a különböző online marketing szakértők írásait. Több listára is feliratkoztam, és hétről-hétre megnéztem a blogbejegyzéseiket. Részt vettem minden olyan tréningen, amelyik számomra megfizethető volt. Így aztán valamennyire képben voltam a különböző szakértők tudásával. Nekem azonban a legjobb kellett. Így aztán felvettem a kapcsolatot a legismertebb facebook szakértővel, aki régóta kalandozott már a közösségi marketing területén.

 

Csak profikkal érdemes együttműködni

 

Hamar észrevettem, hogy igazi profikkal van dolgom. A kapcsolatfelvételtől, az egyeztetésen keresztül, a kapcsolattartásig mindent profi módon oldottak meg. Sokat tanultam tőlük mindebből. Miután tisztáztuk az elvárásokat, elindult az együttműködésünk. Én fizettem havonta egy jelentősebb összeget, ők pedig kezelték a céges oldalunkat, és a hirdetéseinket. Óriási megkönnyebbülés volt ez a számomra, és némi szabadidőhöz is jutottam ezáltal. Sajnos, hamarosan kezdtek előtűnni ennek a megoldásnak a hibái is.

 

A facebook marketing kiszervezésének hátrányai

 

Mivel az általam forgalmazott termék meglehetősen egyedi és speciális volt, ezért igényelt némi hozzáértést és tapasztalatot.  A facebook oldalunkat kezelő szakemberek azonban nem rendelkeztek ezzel. Így, sajnos többször is belekerült a posztokba olyan információ, amitől a hozzáértők hanyatt estek volna. Ezért folyamatosan ellenőrizni és javítani kellett a posztok és a hirdetések tartalmát. De az igazi meglepetést nem ez okozta. Néhány hónap alatt egyre jobban szembetűnt, hogy az eredményeink nem nőttek a költségeink növekedésével. Hiába konzultáltunk újra és újra a szakértőkkel, a bevétel csak nem akart növekedni. Az idő pedig haladt, és én minden hónapban fizettem a százezreket.

 

Ha nem hoz megfelelő eredményt a facebook marketing kiszervezése

 

Sajnos, mintegy fél év együttműködés után, a cég vezetője levonta a konzekvenciát: Korrektül elismerte, hogy nem tudnak elegendő plusz eredményt hozzátenni ahhoz, amit én előtte produkáltam. Legalábbis annyit semmiképp, hogy megérje nekem kifizetni az ő munkadíjukat. Ezért, javasolta a szerződésünk felbontását, amit én elfogadtam.

 

Tanulság:

  1. Mielőtt kiszerveznéd a facebook marketinged, gondold át, hogy igényel-e szakértelmet a terméked, vagy szolgáltatásod!
  2. Ha igen, vizsgáld meg, hogy ebből mennyit tudsz átadni annak, aki az oldaladat fogja kezelni!
  3. Körültekintően válassz szolgáltatót!
  4. Határozd meg, hogy mit vársz a kiszervezéstől, és mikor tekinthető eredményesnek!
  5. Ellenőrizd az eredményeket

 

Tanulópénz:

 

A mai napig ez a cég volt az egyik legkorrektebb online marketing szolgáltató, akivel dolgoztam az elmúlt nyolc évben. Ennek ellenére kifizettem nekik mintegy százezer forint díjat havonta, és a hirdetési költség utáni jutalékot. Így hat hónap alatt, több mint 900 000 Ft tanulópénzbe került nekem ez a tapasztalat.

Szeretnél egy olyan weboldalt a vállalkozásodhoz, ami megtöbbszörözheti az online bevételedet és ami minimális emberi beavatkozással hozza a vásárlókat a hét minden napján?

A jó hír az, hogy ehhez nem kell marketing szakértővé válnod! Ha érdekel az az egyszerű módszer, amivel ezeket elérheted, kattints a gombra!

Érdekel a módszer!

 

Érdekel, hogy néhány egyszerű trükk hogyan tudja megnövelni a vásárlóid számát a weboldaladon? Ha igen, akkor az INGYENES Weboldal Tuning videóim neked valók! Kattints a linkre, és nézd meg őket!

Megnézem a videókat!

Véleményed fontos számomra. Kérlek, oszd meg velünk itt!

Gyakorlati segítség online sikerekhez

Neked nincs szükséged az online marketing szakértőinek összes tudására. Az sem kell, hogy bármelyik szakterület szakértője legyél. Csak az a fontos, hogyan tudsz leggyorsabban pénzt keresni az internetes üzleteddel. Hogyan tudod a legnagyobb eredményt elérni, a leggyorsabban és a legegyszerűbb módon. Ebben tudok segíteni Neked.

Üdvözlettel,
Pinezits Csaba